Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.05.2022, 12:00

Τι μπορούν να μάθουν τα εστιατόρια για την τάση του vegan από τη Google

Τι μπορούν να μάθουν τα εστιατόρια για την τάση του vegan από τη Google

Οι αναζητήσεις για θέματα vegan φαίνεται να χάνουν έδαφος παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Google Trends, αλλά αυξάνονται ειδικά για τα εστιατόρια.

Ειδικότερα, οι αναζητήσεις γενικά για τη χορτοφαγία το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσίασαν σημαντική μείωση σε σύγκριση, τόσο με το πρώτο τρίμηνο του 2021, όσο και με το πρώτο τρίμηνο του 2020, μια τάση που είχε ήδη γίνει ορατή.

Το Google Trends, ένα εργαλείο ανάλυσης δεδομένων που ανήκει στην Google, σας επιτρέπει να αναλύσετε και να συγκρίνετε εύκολα τη σχετική δημοτικότητα αναζήτησης διαφόρων θεμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το θετικό για τα εστιατόρια

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την ομάδα του Chef's Pencil, υπάρχει ένα θετικό σημείο για τα εστιατόρια. Η ομάδα χρησιμοποίησε μια ποικιλία συνόλων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων αναζήτησης της Google, του Google Adwords και άλλων πληροφοριών.

Οι αναζητήσεις που σχετίζονται με τη χορτοφαγία έχουν πράγματι αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, η άνοδος αυτή οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους vegans που θέλουν να φάνε έξω, καθώς οι αναζητήσεις για "vegan εστιατόρια" και "vegan φαγητό κοντά μου" εκτοξεύτηκαν στα ύψη το καλοκαίρι του 2021, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 φαίνεται επίσης ιδιαίτερα ισχυρό.

Αντίθετα, τα στοιχεία του Google Trends δείχνουν ότι η σχετική δημοτικότητα της vegan τάσης έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Chef's Pencil ανέλυσε τους όγκους αναζήτησης για τις 500 πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το vegan και εκτελούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Αυτό καλύπτει ένα ευρύ σύνολο αναζητήσεων που σχετίζονται με τη χορτοφαγία, από συνταγές για χορτοφάγους, μέχρι χορτοφαγικό βούτυρο και σοκολάτα και αναζητήσεις όπως χορτοφαγικά τρόφιμα και χορτοφαγικά εστιατόρια.