Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.06.2022, 11:00

Σικάγο: Φυτικό κοτόπουλο & αυγά στο National Restaurant Association Show

Σικάγο: Φυτικό κοτόπουλο & αυγά στο National Restaurant Association Show

Τεχνολογία εξοικονόμησης εργασίας, φυτικό κοτόπουλο και αυγά, βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων τάσεων της έκθεσης εστιατορίων του 2022, National Restaurant Association Show, όπως πληροφορείται το horecaopen.com.

Εναλλακτικές λύσεις πουλερικών και αυγών, βιώσιμα είδη συσκευασίας και τεχνολογικά εργαλεία, που αποσκοπούν στη μείωση των αναγκών σε εργατικό δυναμικό, ήταν μεταξύ των κορυφαίων τάσεων.

Περισσότεροι από 1.800 εκθέτες συγκεντρώθηκαν στο Σικάγο για την εκδήλωση, η οποία συνεχίστηκε μετά από διακοπή δύο ετών.

Μερικά από τα προϊόντα και τις εταιρείες που ξεχώρισαν:

Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης ξεπερνούν το βόειο κρέας. Όταν πρόκειται για μπιφτέκια χωρίς κρέας, τα εναλλακτικά προϊόντα βοείου κρέατος από τις εταιρείες Impossible Foods και Beyond Meat είναι ουσιαστικά η Coke και η Pepsi του κόσμου των φυτικών προϊόντων.

Το TiNDLE, ένα φυτικό προϊόν κοτόπουλου από την Next Gen Foods, πήρε φέτος το βραβείο FABI και η μάρκα παρουσίασε τα nuggets και τις πίτες μπιφτεκιού κοτόπουλου με βάση την πρωτεΐνη σόγιας. 

Yo!Egg αυγό ποσέ με βάση τα φυτά

Η Daring, μια άλλη εναλλακτική λύση κοτόπουλου με βάση την πρωτεΐνη σόγιας, προσφέρει τόσο πρωτότυπες όσο και παναρισμένες ποικιλίες του προϊόντος της "κομμάτια κοτόπουλου" και ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων Derrick Harding δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει ντεμπούτο με ένα patty μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Στην κατηγορία των αυγών φυτικής προέλευσης, νέες μορφές παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Η Eat Just κέρδισε ένα βραβείο FABI για το νέο προϊόν JUST Egg Folded. Η νέα εταιρεία Acre Made παρουσίασε το αβγολέμονο με βάση τα φυτά που παρασκευάζεται με πρωτεΐνη μπιζελιού, και η εταιρεία Yo! Egg τράβηξε την προσοχή πολλών με τις φυτικές εκδοχές των αυγών και ποσέ με κρόκους που έχουν υφή ανάλογη με το κανονικό αυτό.

Οι επιλογές συσκευασίας γίνονται πιο πράσινες

Η πανδημία έχει αυξήσει τη ζήτηση για φαγητό στο σπίτι, αλλά τα εστιατόρια που έκαναν γρήγορες αλλαγές, συχνά έπρεπε να το κάνουν εις βάρος της βιωσιμότητας. Υπήρχαν πολλές εταιρείες στην έκθεση με προϊόντα που αποσκοπούσαν στο να βοηθήσουν τα εστιατόρια να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης από τις συσκευασίες τους για φαγητό.

Η OZZI παρουσίασε το σύστημα κλειστού κυκλώματος ανακυκλώσιμων πλαστικών δοχείων, που οι επιχειρήσεις εστίασης μπορούν να συλλέγουν σε ένα καθορισμένο καλάθι ή μηχάνημα για να καθαρίζονται και να επαναχρησιμοποιούνται.

Για τα είδη μίας χρήσης, πολλές εταιρείες είχαν στη διάθεσή τους βιοδιασπώμενες και κομποστοποιήσιμες επιλογές. Η Packnwood παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών χωρίς πλαστικό.